Chi-ro-prax-ie (zelfst. nw.)

"Een systeem ter optimalisatie van menselijke prestatie en mogelijkheden door het herstellen en verbeteren van het functioneren van het lichaam."

Het woord “chiropraxie” is afgeleid van de Griekse woorden cheir (hand) en praxis (handeling), en het betekent eenvoudigweg “met de hand beoefenen”.

Chiropraxie focust op het herstellen, behouden en optimaliseren van het lichamelijk evenwicht (homeostase) door niet-invasieve, praktijkgerichte zorg. Met andere woorden, zonder het gebruik van medicijnen of een operatieve ingreep.

 

Chiropractors specialiseren zich in het beoordelen en behandelen van het neuromusculoskeletale systeem. Dit bevat het zenuwstelsel, de gewrichten en spieren. Behandelingen zijn gericht op het evenwichtsherstel van dat systeem en het vaststellen van stresszones op het zenuwstelsel. Patiënten zoeken vaak hulp voor rug- en nekklachten, maar het hele lichaam kan beter werken als het zenuwstelsel optimaal en ongeremd kan functioneren.

De odyssee naar verlichting voor spier- en gewrichtspijnen en vermoeidheid was lang… Na een behandeling is alles weer in evenwicht: ik ben weer meer energie en beweeglijk.

 

I.DP Aalst, Oost-Vlaanderen

Ik heb een dochter van bijna 4 jaar en was met haar naar de kinderpsychologe geweest: zij sliep heel slecht en had last van constipatie. Ik had geen zin meer om zo verder te gaan en bracht haar naar Chloe. Ik kreeg een heel ander kind mee naar huis!! Ze werd zo rustig tijdens de behandeling dat ze zelf in slaap viel op de behandeltafel! Ze slaapt veel beter en kan nu gemakkelijker naar toilet gaan. Voor haar is dokter Chloe een wonderdokter.

 

I.VS Merelbeke, Oost-Vlaanderen

Als kernbestuurder van ons lichaam speelt ons zenuwstelsel een voorname rol in onze gezondheid en het functioneren van het immuunsysteem. Door de vele verbindingen tussen de wervelkolom en het zenuwstelsel werken onevenwichten in het ene systeem direct in op het andere. Chiropractors zijn speciaal opgeleid om deze zones van spanning in het zenuwstelsel te bepalen en vrij te maken. Zo krijgt je lichaam de kans om beter te functioneren en het intrinsiek herstelmechanisme optimaal te gebruiken. 

 

Je centraal zenuwstelsel wordt omgeven door je wervelkolom en schedel waardoor onze behandelingen zich hier het meest op richten. Plaatsen met onnnodige spanningen veroorzaken pijn of verminderde mobiliteit en deze hebben een negatieve  impact op de algemene gezondheid . Onze chiropractische behandeling omvat aangename deskundige correcties die gewrichtsbewegingen in de wervelkolom herstellen. Jouw Chiropractor specilaiseerde zich daarbovenop verder in specifiek gerichte technieken om het lichaam terug in een staat van evenwicht te brengen en het zenuwstelsel vrij van spanning te houden.

Als chiropractors hebben we een intensieve en uitgebreide opleiding achter de rug om het masterdiploma "Doctors of Chiropractic" te behalen. Onze behandelingen zijn erkend door het Belgische mutualiteitssysteem voor terugbetalingenen. Jouw Chiropractor is lid van de Belgische Vereniging van Chiropractors (BVC).

 

Ons beroep is onze passie en we streven naar het verstrekken van zorg op het hoogste niveau. Voortgezette professionele ontwikkeling wordt doorlopend ondernomen om onze vaardigheden en kennis te verruimen.

Gert was mijn Chiropracter op topsport gymnastiek. Hij heeft mij als topsporter heel goed bijgestaan. Zijn advies is altijd heel nuttig en zijn behandelingen kunnen soms wonderen doen. Vooral met mijn rug is hij de enige die mij kan helpen. Ik heb veel verschillende kinesisten geprobeerd en zelfs een osteopaat maar hun behandelingen hielpen mij niets verder. Gert is de enige die mijn rug los krijgt en mijn wervels volledig goed kan zetten. 

 

D.M Gent, Oost-Vlaanderen

  

Openingsuren Aalst:

 

Maandag:       14:30-20:30

Dinsdag:         14:30-20:30

Woensdag:     10:00-18:30

Donderdag:    10:00-18:30

Vrijdag:           10:00-14:00

  

 

Openingsuren Gent:

 

Maandag:       10:00-20:00

Dinsdag:        14:00-20:30

Woensdag:    Gesloten 

Donderdag:    09:30-18:30

Vrijdag:           09:30-19:00

Gravin Johannastraat 29

9000 Gent

09 398 45 98

Onze Lieve Vrouwplein 1

9300 Aalst

053 781 900

2019 Jouw Chiropractor. All right reserved.

All images and photographs are owned by Jouw Chiropractor. 

2019 Jouw Chiropractor. All right reserved.

All images and photographs are owned by Jouw Chiropractor.