FAQs

Hoelang duren de behandelingen?

Jouw eerste consultatie zal doorgaans 45 minuten duren en de volgende behandelingen duren ongeveer 15 minuten. Afhankelijk van je persoonlijke behoeften kan de behandelingsduur variëren. Zo wordt, bijvoorbeeld, voor een behandeling van een  baby wat meer tijd voorzien om indien nodig voeding en verschoning van de luier toe te staan.

 

Wat is de kostprijs van de behandelingen?

Jouw eerste consultatie kost €65 en elke volgende behandeling €45. Families die meerdere kinderen laten controleren, kunnen rekenen op een voordeeltarief. Wij aanvaarden enkel cash. 

 

Zal de behandeling pijn doen?

De behandeling is erg comfortabel enkel indien uitgevoerd door een gekwalificeerde en ervaren chiropractor. Elke persoon heeft verschillende behoeften en reageert anders op de behandeling, daarom gebruikt Jouw Chiropractor niet enkel klassiek chiropractische technieken zodat elke behandelingen individueel aangepast is.

 

Hoe vaak zal ik op consultatie moeten komen?

Jouw chiropractor zal je hierover adviseren tijdens je eerste bezoek want dit varieert van persoon tot persoon. Doorgaans zal jouw zorg bestaan uit een “correctiefase”, waarbij we de aandacht richten op je symptomen, en een “stabilisatiefase” om ervoor te zorgen dat de problemen zich niet meer voordoen in de toekomst. Veel mensen kiezen ook voor “onderhoudszorg”, waarbij ze zich preventief laten controleren om ervoor te zorgen dat hun lichaam gezond en gebalanceerd blijft. Net zoals een gezond dieet of een afspraak bij de tandarts is een regelmatige controle van de beweeglijkheid van je wervelkolom en de gezondheid van je zenuwstelsel zeer belangrijk.

 

Is chiropractische behandeling veilig?

Chiropraxie is een van de veiligste niet-invasieve behandelingen die beschikbaar zijn voor neuromusculoskeletale klachten. Gegevens over ongunstige bijwerkingen na behandelingen van een gekwalificeerde en ervaren chiropractor zijn uitermate zeldzaam. Jouw chiropractor is een expert in het detecteren van onderliggende aandoeningen, wat zou kunnen betekenen dat eerst verdere onderzoeken nodig zijn vooraleer de behandelingen van start kunnen gaan.

 

Heb ik medische beelden van mijn rug nodig?

Jouw chiropractor zal een volledig onderzoek uitvoeren en de problemen vaststellen tijdens je eerste bezoek. Als je chiropractor het nodig acht verdere beelden van jouw wervelkolom te verkrijgen, dan kan hij of zij je doorverwijzen. Chiropractors zijn zeer bekwaam in het lezen van Rx, MRI en CT-scans, dus kan je altijd jouw medische beelden meebrengen om ze met je chiropractor te bespreken.

 

Ik weet niet of chiropractische behandeling wel iets voor mij is – wat stel je voor?

Vind je je klacht niet terug op onze website of je achtergrond is zeer specifiek, maar wil je toch weten of we je kunnen helpen? Contacteer ons en spreek rechtstreeks met een van onze chiropractoren. 

Als je hoorde dat de behandeling intensief kan zijn, vrees niet, we passen de behandeling individueel aan jouw gevoeligheidsniveau aan.

 

Krijg ik een behandeling tijdens mijn eerste bezoek?

De chiropractor zal een volledige controle uitvoeren tijdens je eerste bezoek en samen met jou de symptomen en je medisch verleden bespreken. Nadien zal je je eerste behandeling krijgen, tenzij de chiropractor aanvoelt dat er eerst nader onderzoek nodig is vooraleer je aan de behandelingen kan beginnen.

 

Heb ik een doktersvoorschrift nodig?

Nee, je hebt geen doktersvoorschrift nodig om bij ons een afspraak te maken. Chiropractoren zijn opgeleid om hun eigen diagnoses te stellen.

 

Zal mijn mutualiteit mijn behandelingskosten dekken?

Onze chiropractors zijn geregistreerd bij alle Belgische mutualiteiten. Bij elke behandeling zal je een kwitantie ontvangen waarmee je een gedeeltelijke  terugvordering kan aanvragen bij je mutualiteit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2019 Jouw Chiropractor. All right reserved.

All images and photographs are owned by Jouw Chiropractor.